Odkrivamo priložnosti, ki jih kmetijstvu, gostinstvu in turizmu prinašata korona in evropska gastronomska regija.


Letos je dober čas za kreativni preboj, iskanje novih priložnosti in partnerskih povezovanj. O tem smo se med drugim pogovarjali z najboljšo kuharico na svetu Ano Roš iz Hiše Franko, ki je letos prejela dve Michelinovi zvezdici. Ne spreglejte zanimivega intervjuja ter drugih vsebin posebne izdaje Kmetijstvo in turizem.


Korona je šok, ni pa katastrofa, prilagodili smo se in spremenili nekatere navade, na številnih področjih nam je nastavila ogledalo. Videli smo, kje škripa in kje nam gre.


“Turistične kmetije so druga drugi priskrbele goste. Tri turistične kmetije so tržile skupni paket, ki je gostom prinesel po dve prenočitvi na vsaki kmetiji, v tednu dni pa so tako obiskali in doživeli tri regije. Želimo si, da bi bilo takšnega povezovanja še več,” pravi Petra Šubic, urednica izdaje Kmetijstvo in turizem. V njej pišemo, kako bo epidemija COVID-19 vplivala na nadaljnji razvoj in povezovanje kmetijstva, gostinstva in turizma ter kako lahko vsi ti trije segmenti skupaj izkoristijo dejstvo, da se bo Slovenija drugo leto kitila z nazivom Evropska gastronomska regija.

 

Vir: Finance.si