Ljudje si dobre zgodbe zapomnimo, ker samo dobre zgodbe zares štejejo.

Ko je Jože Hrovat začel izdelovati prve peči, je bil svet drugačen. Čas je tekel počasneje, šteli sta predvsem marljivost in poštenost. V desetletjih, ki so sledila, se je svet spreminjal vse hitreje in za mnoge ljudi so se spremenile tudi vrednote. Jože Hrovat je ostal zvest svojim načelom. Bil je delaven, pošten in zanesljiv pečar. Pri svojem delu je spoštoval tradicijo ter jo plemenitil z novimi idejami in znanji.

 

Bil je vzor in navdih sinu Juriju, ki je sledil očetovim stopinjam. Jurij Hrovat je od malega nabiral izkušnje in pri tem prepoznal tudi moč znanja in novih idej. Odločitev za študij strojništva ni bila presenečenje. Odločil se je, da bo prihodnost vzel v svoje roke. Podjetje je prešlo iz starejše na mlajšo generacijo in Jurij je, zvest družinski tradiciji in dobremu imenu, v naslednjih tridesetih letih ustvaril podjetje, ki se lahko danes pohvali z več kot 60-letno tradicijo izdelovanja vseh vrst kaminov, lončenih in krušnih peči, štedilnikov, pizza peči, vrtnih kaminov in letnih kuhinj.

 

V tem času se je očetovi ekipi pridružil Jurijev sin Miha. Oče in sin nadaljujeta bogato tradicijo družinskega podjetja. Posel širita na tuje trge, pri tem pa nenehno razvijata nove izdelke in se bolj kot kdaj koli prej posvečata dizajnu. Jurij ima izredno bogato znanje in izkušnje na področju pečarstva, Miha pa jih dopolnjuje s svežimi idejami, inovativnostjo in razvojem novih izdelkov.

 

Ekipa Pečarstva Hrovat šteje deset sodelavcev, ki skrbijo, da so izdelki Hrovat prepoznavni tako po kakovosti kot videzu. Domovom dajejo toploto in prostorom novo podobo. So živa vez med preteklostjo in prihodnostjo, tradicijo in vizionarstvom. So rezultat spoštovanja narave in občudovanja tehnologije. Zato pišejo dobro zgodbo.

 

Dobrodošli!

 

PEČARSTVO HROVAT SKOZI ČAS

 

23. 12. 1955 – Ustanovitev podjetja – Mojster HROVAT JOŽE registrira zasebno obrt »Pečarstvo Hrovat Jože«.

1. 2. 1986 – Vodenje podjetja prevzame Hrovat Jurij – Mojster HROVAT JURIJ (sin Hrovat Jožefa). Prevzame pečarstvo in registrira obrtno dejavnost »Hrovat Jure – pečarstvo«.

1995 – Pečarstvo Hrovat v prvi polovici devetdesetih na tržišču vzpostavi nove smernice in standarde ter predstavi kupcem moderne vrste naprav, ki so bile do takrat prisotne le na trgih zahodne Evrope.

Druga polovica 90-ih – Začne se sodelovanje z dolgoletnim partnerjem SPARTHERM, ki je še danes glavni dobavitelj kaminskih vložkov.

1996 – Odprt je prvi večji razstavni salon, pisarna in skladišče za grosistično dejavnost v Radovljici.

15. 11. 2001 – Direktor Hrovat Jurij postane prvi mojster pečarske stroke v samostojni Sloveniji.

2003 – Otvoritev razstavnega salona, pisarne in skladišča na sedežu podjetja v Mengšu.

26.10.2007 – Hrovat Jurij pridobi naziv sodnega izvedenca in cenilca za pečarsko stroko. Že pred tem, kot prvi v samostojni Sloveniji, pridobi naziv »Pečarski mojster«.

2014 – Tržišču predstavimo Sistemske kamine Hrovat in Masivne lončene peči Hrovat. Z njimi unikatne izdelke približamo kupcem, ki se lažje odločijo glede nakupa kamina ali peči.

2015 – Podjetje s svojimi kamini, pečmi in štedilniki vstopi na zahtevni avstrijski trg, kjer od naročnikov prejme številne pozitivne odzive in pohvale ter poveča število naročil.

2016 – Podjetje zaradi naraščajočega števila projektov v Avstriji postane član Avstrijskega združenja pečarjev (Österreichischer Kachelofenverband).

2017 – Zaradi uspešne prodaje razširimo ponudbo Sistemskih kaminov Hrovat in Masivnih lončenih peči Hrovat z novimi modeli in dodatki.

2018 – Pridobimo zlati znak poslovne odličnosti, ki ga podeljuje Akademija poslovne odličnosti.

2019 – Kot edino pečarsko podjetje smo nagrajeni z zlatim znakom odličnosti v gradbeništvu, ki ga podeljuje Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.